T. Wolvekamp Tuinontwerp

Tuinontwerp, beplantingsadvies en tuinonderhoud

Werkwijze Tuinontwerp


Kennismakingsgesprek
Bij u thuis maak ik kennis met u, uw woonsituatie en uw tuinwensen. Ik neem uitgebreid de tijd om al uw wensen en eisen in kaart te brengen. Als u tevreden bent met de huidige indeling van uw tuin, maar niet met de beplanting of als u een eigen ontwerp heeft, dan is alleen een beplantingsplan ook mogelijk. Door het bespreken van alle eisen, wensen en mogelijkheden, krijg ik een beeld van de stijl en sfeer die u aanspreken. Daarnaast gaan we natuurlijk de tuin bekijken.

Na dit gesprek ontvangt u de offerte voor het tuinontwerp en/of het beplantingsplan. Als u de offerte accepteert, volgen de volgende stappen: 

Ontwerp 
Het schetsontwerp: 

In één of twee schetsen wil ik laten zien wat de mogelijkheden zijn. Hierin hebben uw tuinwensen een plek gekregen en is de vorm bepaald. Tevens laat ik u voorbeelden zien van mogelijk te gebruiken bestratingen, materialen en beplanting.

Het definitieve ontwerp: 
De eventuele aanpassingen zijn verwerkt tot een definitief ontwerp. Uw smaak speelt een duidelijke rol. Als afsluiting wordt het plan gepresenteerd aan de hand van een ingekleurd ontwerp. 

Soms vraagt de uitvoering van het werk om een matenplan, zodat u of de hovenier precies weten hoe hoog, breed of diep de diverse elementen moeten zijn. Bijvoorbeeld de dwarsdoorsnede van een vijver, de breedte van een oprit of een detail van een pergola. Met deze tekening, aangevuld door geschreven aanwijzingen en/ of detailtekeningen kan de tuin door uzelf of door een hovenier aangelegd worden. Bent u op zoek naar een goede hovenier, die de plannen voor u kan uitvoeren, dan kan ik u daarover adviseren. 

Beplantingsplan
Op deze ontwerptekening wordt aangegeven welke bomen en/of planten waar komen te staan, waarbij rekening is gehouden met uw voorkeuren van bepaalde planten en kleuren.
Het is de kunst de tuin het gehele jaar aantrekkelijk te laten zijn.
Op de bijgeleverde beplantingslijst staan onder andere de namen, aantallen en eigenschappen aangegeven.